2008-01-22

spalvotai -- nebūtinai geriau














šiaip tai nuobodoka nuolat važiuoti tuo pačiu ir ten pat. lietuvos trad. žiniasklaidos flagmanai: lietuvos rytas, respublika ir t.t. arba portalai like delfi.lt yra nuolatinės lt blogosferos kritikos smaigalyje. gal čia kalta būsimos aršios konkurencijos prezumpcija (haha)?

tačiau aš ne apie tai. aš apie tai, kad galbūt kas nors ir (ne)pastebėjo: ne taip seniai pasikeitė popierinės lryto versijos dizainas.

net ir stengdamasis būti visiškai nešališkas šio dienraščio turinio atžvilgiu, privalau konstatuoti, naujoji paper version, nuo formato iki smulkių grafikos elementų, sudarančių išvaizdos visumą, dabar tiesiog idealiai atitinką bulvarinį leidinio įdarą. t.y. tarp leidinio turinio ir išvaizdos nebeliko jokių prieštaravimų, gluminusių skaitytoją iki šiol.

be to, popierinis lrytas, tapo žymiai „patogesnis“. formatas sumažintas ir, pavyzdžiui, skaitant autobuse nebereikės 2 sėdimų vietų. šis žingsnis -- aiški flagmano paraiška pakovoti ir su tokiais išsišokėliais kaip 15min.

tačiau pagrindinis akcentas spalvingumas. aišku, maketuotojai dar nemoka naudotis vakaro žinių ir respublikos išbandytais metodais: antraštės dydis 1/2 psl., tačiau dėl to liūdėti neverta -- išmoks.

apskritai tai tokios formato keitimo priežastys galėjo būti ir labai proziškos. nauja spaudos mašina ir t.t. tačiau netgi tuo atveju, dizainerio ar komandos, kūrusios naujos išvaizdos koncepciją kompetencija man, švelniai tariant, kelia abejonių. naudojamų šriftų kiekis artėja prie 5, kas niekada ir jokiame kontekste neatrodo gerai, visas šablonas kažkoks totaliai „nusipigintas“, na ir kas, kad spalvotai? spalvotai juk nebūtinai geriau.

o ir ta raudona antraštė... kaip čia nepritarsi užsispyrėliams, tebevadinantiems lrytą komjaunimo tiesa? hehe

belieka palinkėti sėkmingo plaukiojimo popieriniam flagmanui, bėda tik ta, kad dabar iš vieno jo puslapio nebegalima pasidaryt suaugusiam skirtos trikampės pilotės, kas labai praversdavo kalkinant lubas.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Sita straipsni apie nauja ryto dizaina tai nors ant sienos kabink, pagarba;)